Over Sjoerd Kuiken - Expert in praktijkmanagement

Ik ben 

Sjoerd Kuiken

Ik help praktijkhouders met de ontwikkeling van hun organisatie,
zodat zij de aandacht kunnen houden op de zorgverlening,
hun medewerkers tevreden zijn en de praktijk financieel gezond is.

Mijn ambitie is om praktijken succesvol te maken. Juist die zorgverleners, die ook ambities hebben met hun praktijk, help ik graag. Hierbij fungeer ik als trainer, begeleider of adviseur. Zowel voor het team als voor de zorgverlener - praktijkhouder. Ik maak nooit onderdeel uit van het team, waardoor ik mij onafhankelijk en objectief kan opstellen. Wat resulteert in eerlijke adviezen om de praktijk verder te helpen. Hierbij vind ik het belangrijk, dat het om oplossingen gaat die passen bij de praktijk. Inmiddels heb ik wel ervaren, dat elke praktijk uniek is en er dus maatwerk oplossingen worden gevraagd.

Mijn visie bestaat uit de volgende drie kernpunten:

Samen werken aan een succesvolle praktijk
Zorg is teamwerk
Stilstand is achteruitgang

Stilstand is achteruitgang.


Mijn achtergrond

Ik heb Bedrijfskunde gestudeerd in Rotterdam en ben in 2010 aan de keukentafel voor het eerst in aanraking gekomen met de tandheelkunde. Mijn vrouw is tandarts en via haar kreeg ik een steeds beter beeld van de ontwikkelingen binnen de zorg. Praktijken die groter worden, de groeiende vraag naar management, de zorgverlener die primair zorg wil verlenen, etc. Zodoende ben ik – Sjoerd Kuiken – in 2010 voor mezelf begonnen en mij 100% gaan richten op het praktijkmanagement voor praktijken.
Bedrijfskundige kennis
Praktijkmanagement met een persoonlijke aanpak
Betrokken praktijkmanagement
Praktijkhouder ervaring
Ervaring eerstelijnszorg
Onafhankelijk praktijkmanagement

Na de aanpassingen in onze agendaplanning ervaar ik veel meer rust in mijn werkdagen.

 

Logo Ardent

An Nguyen - Ardent Tandheelkunde

Waar is het overzicht!? Door alle werkzaamheden, de dagelijkse beslommeringen en zeker ook het Corona-virus is het overzicht binnen de praktijk enigszins weggeweest. Wat moeten we nog oppakken? Wat willen we nog? Wat heeft prioriteit? Wie gaat wat doen en wanneer? Dankzij de heldere aanpak van Sjoerd tijdens de praktijkscan en brainstormsessies waarin hij je uitdaagt, je weer prioriteiten laat stellen en je je eigen grenzen laat aangeven aan de rest van je team, lukt het mij weer een stuk beter om toe te komen aan de (dagelijkse) werkzaamheden die van een praktijkhouder / -manager worden gevraagd, zonder de hele dag brandjes aan het blussen te zijn. Ik ben Sjoerd hier erg dankbaar voor en kijk uit naar een volgende samenwerking.

Logo Kinderarts Lelystad
Manja Lang - Kindertandarts Lelystad
Sjoerd heeft een leuke, leerzame dag georganiseerd voor onze praktijkmanagers. Iedereen was enthousiast!
Cindy van Dinther - Nederlandse Tandartsen Coöperatie