Over Sjoerd Kuiken - Expert in praktijkmanagement

Ik ben 

Sjoerd Kuiken

Expert in praktijkmanagement

Ik help praktijkhouders met de ontwikkeling van hun organisatie,
zodat zij de aandacht kunnen houden op de zorgverlening,
hun medewerkers tevreden zijn en de praktijk financieel gezond is.

Mijn ambitie is om praktijken succesvol te maken. Juist die zorgverleners, die ook ambities hebben met hun praktijk, help ik graag. Hierbij fungeer ik als trainer, begeleider of adviseur. Zowel voor het team als voor de zorgverlener - praktijkhouder. Ik maak nooit onderdeel uit van het team, waardoor ik mij onafhankelijk en objectief kan opstellen. Wat resulteert in eerlijke adviezen om de praktijk verder te helpen. Hierbij vind ik het belangrijk, dat het om oplossingen gaat die passen bij de praktijk. Inmiddels heb ik wel ervaren, dat elke praktijk uniek is en er dus maatwerk oplossingen worden gevraagd.

Mijn visie bestaat uit de volgende drie kernpunten:

Samen werken aan een succesvolle praktijk

Je bepaalt zelf hoe jouw succesvolle praktijk eruit ziet.

Zorg is teamwerk

Zorg is teamwork.

Stilstand is achteruitgang

Stilstand is achteruitgang.


Mijn achtergrond

Ik heb Bedrijfskunde gestudeerd in Rotterdam en ben in 2010 aan de keukentafel voor het eerst in aanraking gekomen met de tandheelkunde. Mijn vrouw is tandarts en via haar kreeg ik een steeds beter beeld van de ontwikkelingen binnen de zorg. Praktijken die groter worden, de groeiende vraag naar management, de zorgverlener die primair zorg wil verlenen, etc. Zodoende ben ik – Sjoerd Kuiken – in 2010 voor mezelf begonnen en mij 100% gaan richten op het praktijkmanagement voor praktijken.

Waarom kiezen voor Kuiken Praktijkmanagement?

Bedrijfskundige kennis

Bedrijfskundige kennis

Praktijkmanagement met een persoonlijke aanpak

Persoonlijke aanpak

Betrokken praktijkmanagement

Betrokken

Praktijkhouder ervaring

Ervaring als praktijkhouder

Ervaring eerstelijnszorg

Ervaring eerstelijns zorg

Onafhankelijk praktijkmanagement

Onafhankelijk & Objectief

Wat anderen over mij zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

 

Sjoerd heeft me in de afgelopen jaren erg prettig geholpen met het realiseren van een gestructureerde tandartspraktijk. Hij is een goede sparringpartner met een intelligente businessmind én het hart op de juiste plek.

Logo Mondcentrum Drunen
Rick den Heijer - Mondcentrum Drunen
 
Sjoerd is een prettig persoon om mee om te gaan. Hij is vriendelijk, rustig en professioneel en weet zijn deskundigheid op het gebied van praktijkzaken goed samen te voegen met de 'input' en wensen van de praktijkhouder. Kortom, een zeer waardevolle ondersteuning voor onze praktijkvoering.
Orthodontie Ridderkerk

Orthodontie Ridderkerk

 

Waar is het overzicht!? Door alle werkzaamheden, de dagelijkse beslommeringen en zeker ook het Corona-virus is het overzicht binnen de praktijk enigszins weggeweest. Wat moeten we nog oppakken? Wat willen we nog? Wat heeft prioriteit? Wie gaat wat doen en wanneer? Dankzij de heldere aanpak van Sjoerd tijdens de praktijkscan en brainstormsessies waarin hij je uitdaagt, je weer prioriteiten laat stellen en je je eigen grenzen laat aangeven aan de rest van je team, lukt het mij weer een stuk beter om toe te komen aan de (dagelijkse) werkzaamheden die van een praktijkhouder / -manager worden gevraagd, zonder de hele dag brandjes aan het blussen te zijn. Ik ben Sjoerd hier erg dankbaar voor en kijk uit naar een volgende samenwerking.

Logo Kinderarts Lelystad

Manja Lang - Kindertandarts Lelystad

 

Na de aanpassingen in onze agendaplanning ervaar ik veel meer rust in mijn werkdagen.

 

Logo Ardent

An Nguyen

Ardent Tandheelkunde