Praktijk Analyse - Voor een objectieve kijk op jouw praktijk.

Ontdek hoe je jouw praktijk verbetert

Haal meer voldoening, plezier én omzet uit je praktijk en je team

Kuiken Praktijkmanagement

Het managen van een praktijk is lastiger wanneer je naast de intensieve begeleiding van medewerkers zelf ook als zorgverlener werkt. Je verdeelt je aandacht onder het verlenen van zorg, het samenwerken met en leiding geven aan jouw team en het contact met patiënten. Als praktijkhouder is het uitermate lastig om objectief te beoordelen hoe goed jouw praktijk is. En op welke punten je meer kunt bereiken. 

 

Daarnaast ben je vast ook benieuwd hoe collega-praktijkhouders praktijkmanagement-zaken eigenlijk oplossen. En wat voor hen wel werkt of juist niet.

 

Al jaren krijg ik de gelegenheid om binnen te kijken bij praktijken en praktijkhouders te begeleiden en adviseren. Uit ervaring kan ik zeggen dat praktijkhouders hun eigen kijk hebben op een praktijk opbouwen en (te) vaak zelf proberen ‘het wiel uit te vinden’. 

 

Als Bedrijfskundig expert heb ik me gespecialiseerd in praktijkmanagement, waarbij het richting geven aan je praktijk, aansturen van je team en professionaliseren van je praktijk de belangrijkste pijlers zijn. Deze kennis pas ik dagelijks toe bij mijn klanten met altijd als doel het creëren van een praktijk waar je met plezier en voldoening werkt én die financieel rendabel is.

Bedrijfskundige kennis vergaren

Onafhankelijke en objectieve analyse van jouw praktijk

Training Kuiken Praktijkmanagement
Hoe doen anderen dit? Ervaring bij meer dan 100 praktijken
Samen brainstormen
Vanuit bedrijfskundig perspectief jouw praktijk belichten
Analyseren

De analyse legt blinde vlekken in de praktijk bloot

Verbeteringen doorvoeren
Bevindingen bondig gerapporteerd
Verbeteren
Adviezen uitgeschreven in

plan van aanpak

Uitdagingen in de praktijk

Veel praktijkeigenaren ervaren de druk van het praktijkmanagement bovenop de enorme werkdruk die het verlenen van zorg met zich meebrengt als belemmerend en zwaar. Vaak zeggen ze eigenlijk niet te zijn opgeleid om een eigen praktijk te leiden. Als praktijkhouder heb je natuurlijk ambities voor je praktijk, terwijl je wellicht tegen het onvoldane gevoel aanloopt dat je er momenteel niet alles uithaalt. 

 

Via een objectieve analyse krijg je inzicht in de sterke punten en verbeterpunten van jouw professionele praktijk. Door gesprekken met praktijkhouder(s) en de medewerkers, aangevuld met een analyse van de praktijkcijfers en het meekijken ‘achter de schermen’ analyseer ik je praktijk. 

 

De bevindingen ontvang je in een bondige rapportage plus een plan van aanpak. Het doel is jou een helder inzicht geven in hoe goed jouw praktijk momenteel draait en een constructief advies over welke punten de praktijk verbeteren. Het gaat vooral om oplossingen die passen bij jouw praktijk, want inmiddels heb ik wel ervaren dat elke praktijk uniek is. Maatwerk advies is een must.

Onderwerpen die in de praktijk analyse aan bod komen:

Ik houd zelf van analyseren en complexe situaties overzichtelijk maken. De hulp van Sjoerd als sparringpartner, zijn ervaring in de praktijk en prettige werkwijze richting het team zijn erg fijn. Onze gesprekken en de analyse hebben geleid tot een plan van aanpak met draagvlak om de realistische doelen te bereiken.

Casper Bots - De Mondzorgkliniek

Tandarts vol passie? Praktijkhouder van een goed geoliede machine? Jammer genoeg niet! Ik zag geen begin meer aan de werkdag en had het gevoel dat er ook geen eind meer aan die lange dag kwam... de” vicieuze” cirkel! Sjoerd doorbrak voor mij die ”cirkel” door zijn aanstekelijk enthousiasme, zijn professionele inzichten maar vooral ook door zijn vertaling van de zwaarwegende verplichtingen naar “menselijke” invulling ervan. Bij de zeer grondige analyse van mijn praktijk op zakelijk en menselijk vlak, gaf hij mij inzichten in hoe mijn medewerkers zich voelden en hoe zij vanuit  dat gevoel moeilijkheden ervaarden in functioneren. Vervolgens liet hij mij terug grijpen naar mijn basis, naar de visie waarmee ik 25 jaar geleden aan mijn droom begonnen was. Het was een geweldige ervaring om te zien hoe hij al die bevindingen samen wist te bundelen tot een fris begin van de dag en een voldane afsluiting, maar elke dag opnieuw. Dankjewel, Sjoerd, voor jouw enthousiasme, doortastendheid, professionaliteit, standvastigheid en zo belangrijk menselijke benadering.

Saskia Schepens - De Rietlanden

Objectieve praktijk analyse

Tijdelijk van € 2.000,- voor € 1.850,-


  • Bedrijfskundig expert die je praktijk beoordeelt
  • Objectieve kijk op de praktijk
  • Blinde vlekken worden blootgelegd
  • Inventarisatie medewerkerstevredenheid
  • Bondige rapportage met bevindingen
  • Adviezen uitgeschreven in Plan van aanpak