E-boek - Werken in en aan je zorgpraktijk. Hoe doe je dat succesvol?

Werken aan een succesvolle zorgpraktijk, jouw droom?

Hoe doe je dat succesvol?

  • Krijg meer zelfvertrouwen over jouw praktijkhouderschap
  • Laat jouw praktijk autonoom functioneren, zodat die niet meer afhankelijk is van jou als praktijkhouder
  • Een goede balans tussen privé en werk
  • Een helder beeld over de toekomst van jouw praktijk
  • Betrek je medewerkers, zodat je beter kunt delegeren en zij meer verantwoordelijkheid nemen
Cover E-boek Werken in en aan je zorgpraktijk
These slides will be slide-able on the live version of your page!

Een aanrader voor elke praktijkhouder

"Werken in en aan je zorgpraktijk’ is een informatief en praktisch e-boek van schrijver Sjoerd Kuiken. In duidelijke uitleg en voorbeelden word je door de schrijver gemotiveerd om je zorgpraktijk kritisch onder de loep te nemen en zo nodig actie te ondernemen. Een aantal fundamentele zaken uit de dagelijkse praktijk worden in dit kader uitgelicht. Tegelijkertijd worden handvatten aangereikt voor het stellen van de juiste vragen om met eigen aandachtspunten aan de slag te kunnen. Het e-boek heeft mij persoonlijk meer inzicht gegeven in de verschillende rollen die ik vervul als praktijkhouder. Ook de invloed die ik als praktijkhouder kan hebben op (de betrokkenheid van) het team was voor mij verhelderend. Een aantal persoonlijke aandachts- en actiepunten is hieruit voortgekomen. Voor mij is dit een handzaam boek om eens in de zoveel tijd door te nemen en op die manier steeds met een kritische blik naar mijn huidige praktijk te kunnen blijven kijken. Een aanrader voor elke praktijkhouder."

Chris de Vries
(tandarts-praktijkhouder)

Ik ben gemotiveerd geraakt!

 “Na het e-boek gelezen te hebben, ben ik als praktijkhouder van een huisartsenpraktijk getriggert om na te denken over mijn praktijkvoering maar met name mijn rol als praktijkhouder. Vooral de differentiatie tussen directe invloed en indirecte invloed heeft mij gemotiveerd mijn eigen rol als praktijkhouder onder de loep te nemen. Ook ben ik gemotiveerd geraakt om met de tips uit het e-boek meer richting en houvast aan ons team te geven. Waar staan we voor en wat bindt ons. Genoeg om mee aan de slag te gaan. Dank voor het inspirerende e-boek.”

Marieke van Gorcum 

(huisarts-praktijkhouder)

Het belang van je eigen acties komt duidelijk naar voren

“Een kort en krachtig en helder verhaal. Het is herkenbaar en prikkelt om zelf aan de slag te gaan en stimuleert om zelf de kern van de zaak onder de loep te nemen. Het belang van je eigen acties komt duidelijk naar voren.” 
Nanda Braaksma 

(tandarts-praktijkhouder)

Met een frisse kijk naar de eigen rol in de organisatie kijken
“Het e-boek geeft een duidelijk overzicht van alles wat je eigenlijk weet, maar steeds weer vergeet. Het zet mij als praktijkhouder aan om weer met een frisse kijk naar de eigen rol in de organisatie te kijken. En het zet startende praktijkhouders aan om niet voort te borduren op hoe het was, maar eigen doelen te stellen.”
Jorien van Leeuwen 

(huisarts-praktijkhouder)

Achtergrond Sjoerd Kuiken

Mijn eigen praktijkervaring; van (h)erkenning naar verbetering

In Rotterdam studeerde ik Bedrijfskunde en in 2010 kwam ik aan de keukentafel voor het eerst in aanraking met de uitdagingen binnen zorgpraktijken. Intussen zette mijn vrouw haar eigen tandartspraktijk op en ook via haar praktijk kreeg ik een steeds beter beeld van de ontwikkelingen binnen de zorg. Zelf ben ik gaan samenwerken met een tandarts en was mede-praktijkhouder én praktijkmanager in deze praktijk. 


Na een periode van hard werken en ontwikkeling ontdekte ik dat het lastiger was om van binnenuit de uitdagingen van de praktijk te tackelen dan ik verwachtte. Ook zorgde dit voor stress bij mij naast mijn andere dienstverlening voor praktijken. In onderling overleg stapte ik uit de praktijk om als coach en adviseur verder te gaan. Die externe blik en de afstand hield iedereen scherper. De ervaring leerde dat we op deze manier wel het resultaat bereikten dat veel praktijkhouders beogen.

Uitdagingen in de praktijk

Jouw uitdaging is heel herkenbaar

Ik specialiseer mij inmiddels al meer dan 10 jaar op de bedrijfskundige vraagstukken binnen praktijken. In de praktijken die ik heb mogen helpen, kwam duidelijk naar voren dat een succesvolle praktijk het verschil maakt door de manier waarop de eigenaar het praktijkhouderschap invult. 

 

De meeste uitdagingen die ik tegenkom zijn de samenwerking binnen praktijken, een antwoord op de groeiende vraag naar management en de praktijkhouder die als zorgverlener bij voorkeur primair zorg wil verlenen. 

 

Zorgverleners die ook praktijkhouder zijn, laten zich al steeds meer ontzorgen door medewerkers of praktijkmanagers, zowel in loondienst of als interim kracht. Toch is dit maar deels de oplossing, want de eindverantwoordelijkheid over de praktijk blijft in jouw handen. Sterker nog, het leiderschap blijft altijd op de schouders van jou als praktijkhouder liggen. 

  

Voor meer werkplezier, minder zorgen en meer rust ligt de oplossing vooral bij jezelf, door een betere invulling van de leiderschapsrol. 

Ontdek in dit e-boek hoe je jouw rol als manager en zorgverlener balanceert

In het e-boek ‘Werken in en aan je zorgpraktijk. Hoe doe je dat succesvol?’ leer je meer inzicht te krijgen in jouw rollen binnen jouw praktijk, zodat je het spanningsveld tussen het leveren van zorg en het ondernemerschap kunt doorbreken. 


Het e-boek heb ik niet geschreven om je te vertellen ‘hoe’ je jouw praktijk zou moeten voeren. Daar zijn genoeg boeken over geschreven en waarschijnlijk heb je daar zelf wel een goed beeld bij. 


Herken je toch dat ‘knagende’ gevoel binnen jouw praktijk – namelijk dat dingen nog niet lekker lopen, dat het net iets professioneler kan of dat je nu echt je doelen wilt gaan realiseren – dan hoop ik dat dit e-boek als katalysator gaat werken. De uitdaging zit vooral in het op een goede manier toepassen en naleven van de nodige acties. Want pas wanneer je in actie komt, zal dat knagende gevoel gaan verdwijnen. 


Download vandaag nog het e-boek. 

Cover E-boek Werken in en aan je zorgpraktijk