Voldoen aan de AVG: De Toolkit biedt hulp!
Voldoen aan de AVG: De Toolkit biedt hulp!
23 april 2018 
in Nieuws

Voldoen aan de AVG: De Toolkit biedt hulp!

Nieuwe AVG per 25 mei a.s.
Vanaf 25 mei a.s. is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Daarin staan nieuwe regels op het gebied van verwerking van persoonsgegevens en privacy, die ook gaan gelden voor tandartspraktijken.

Help, hoe pak ik dat aan?
Het advies is om op 25 mei in ieder geval de volgende documenten te hebben uitgewerkt voor uw praktijk:

  • Privacy verklaring – Deze is bedoeld om patiënten te informeren over het beleid van de praktijk omtrent het verwerken van hun persoonsgegevens.
  • Privacy beleid – Deze is voor intern gebruik over hoe de praktijk en zijn medewerkers omgaan met de privacy regels.
  • Register verwerkingsactiviteiten – Dit overzicht geeft aan welke persoonsgegevens door de praktijk worden verwerkt en met welke doeleinden.
  • Register datalekken – Voor het registeren van datalekken.
  • Verwerkersovereenkomsten – Deze dient de praktijk overeen te komen met alle externe partijen waarmee persoonsgegevens worden gedeeld.

Meld u aan voor de Dental Management Toolkit.

Wat krijg ik precies?
De Dental Management Toolkit heeft meerdere hulpdocumenten toegevoegd, waarmee praktijken op een praktische en laagdrempelige manier zich kunnen conformeren aan de AVG. Zo wordt in de Toolkit een praktisch stappenplan aangeboden om zelfstandig bovenstaande documenten uit te werken. Dit stappenplan wordt ondersteund door een korte video waarin een verdere toelichting wordt gegeven. Verder is de Toolkit nog uitgebreid met een checklijst beveiligingsmaatregelen, protocol melden datalek en praktische tips en tricks.

Wat kost het?
Een abonnement op de Dental Management Toolkit geeft u 365 dagen lang toegang tot vele protocollen, video’s en tips. Onder andere dus rondom de AVG. Daarnaast wordt de Toolkit in de komende maanden gewoon verder uitgebreid. Een abonnement bedraagt € 250,00 per jaar (exclusief 21% BTW).

Als u zich via onderstaande link aanmeldt, kunt u binnen 5 minuten aan de slag met deze documenten. Veel succes ermee.

Meld u direct aan voor de Dental Management Toolkit.

Over de schrijver
Reactie plaatsen